Доброволно Здравно Осигуряване

Как да се предпазим от настинка в променливото време?

 

Как да се предпазим от разболяване в променливото време?

грип настинка

Един ден е слънчево, на другия вали. А промените често са от сутрин до вечер. Въпреки че все още е топло, резките промени във времето лесно могат да ви докарат поне настинка. Ето 5 идеи как да си спестим ходенето на лекар посред лято.

Витамини

Плодовите сокове, богати на витамин С, са отличен старт на деня. Този витамин ще подсили имунната ви система и ще я подготви да се справи със странното време. Ако гърлото вече ви наболява, добавете мед в сока. Не забравяйте и няколко чаши вода на ден, които ще помогнат за изхвърлянето на токсините от организма и ще намалят риска вируси и бактерии да ви повалят на легло. Целта ви трябва да е 2-3 литра вода на ден.

Чист въздух

Смяната на сезоните често изостря симптомите на алергии. Имайте предвид, че въздухът в дома ви може да е по-мръсен от този навън, особено ако рядко отваряте прозорците, за да поддържате желаната от вас температура. Почиствайте редовно и използвайте максимално ефективни филтри на прахосмукачката. Системите за пречистване на въздуха у дома също е вероятно да помогнат. Не пропускайте редовното проветряване.

Тренировки на открито

Водете активен живот и се старайте да имате редовна физическа активност на открито. Тя е много важно за доброто здраве. Старайте се да се движите активно поне 30 минути на ден и по възможност го правете навън.

Почивка

Ако се будите уморени и не се чувствате в кондиция, причината може да е лошо качество на съня. Старайте се да спите поне 7-8 часа на нощ и избягвайте електронните устройства и храните, възбуждащи нервната система късно вечер. Отпочиналият организъм по-успешно ще се справи с външните дразнители.

Обличайте се предвидливо

В променливото време за всеки е трудно да избере подходящо облекло. Затова най-добре се обличайте на няколко пласта, за да може да реагирате в зависимост от промените. Напълно възможно е сутринта да е 10 градуса, следобед около 30, а вечерта около 20 – а за всички тези условия ви трябва различен набор от дрехи. Шал в чантата винаги е полезен при неочаквано застудяване

Вашият коментар