Доброволно Здравно Осигуряване

Как да се предпазим от настинка в променливото време?

Как да се предпазим от разболяване при смяната на сезоните?

грип настинка

Един ден е слънчево, на другия вали. А промените на времето понякога са от сутрин до вечер. Въпреки че не сме свидетели на температурни рекорди, резките промени във времето лесно могат да ни докарат поне настинка. Ето 5 идеи как да се предпазим от настинка и да си спестим ходенето на лекар, където освен, че ще изгубим известно време, можем да лепнем и още някой вирус от многото чакащи пред кабинета.

Витамини

Плодовите сокове, богати на витамин С, са отличен старт на деня. Този витамин ще подсили имунната ви система и ще я подготви да се справи със странното време. Ако гърлото вече ви наболява, добавете мед в сока. Не забравяйте и няколко чаши вода на ден, които ще помогнат за изхвърлянето на токсините от организма и ще намалят риска вируси и бактерии да ви повалят на легло. Целта ви трябва да е 2-3 литра вода на ден.

Чист въздух

Смяната на сезоните често изостря симптомите на алергии. Имайте предвид, че въздухът в дома ви може да е по-мръсен от този навън, особено ако рядко отваряте прозорците, за да поддържате желаната от вас температура. Почиствайте редовно и използвайте максимално ефективни филтри на прахосмукачката. Системите за пречистване на въздуха у дома също е вероятно да помогнат. Не пропускайте редовното проветряване.

Тренировки на открито

Водете активен живот и се старайте да имате редовна физическа активност на открито. Тя е много важно за доброто здраве. Старайте се да се движите активно поне 30 минути на ден и по възможност го правете навън. Хладният сезон не е оправдание да се затворите вкъщи. Облечете се добре и излезте на разходка при всяка възможност.

Почивка

Ако се будите уморени и не се чувствате в кондиция, причината може да е лошо качество на съня. Старайте се да спите поне 7-8 часа на нощ и избягвайте електронните устройства и храните, възбуждащи нервната система късно вечер. Отпочиналият организъм по-успешно ще се справи с външните дразнители.

Обличайте се предвидливо

В променливото време за всеки е трудно да избере подходящо облекло. Затова най-добре се обличайте на няколко пласта, за да може да реагирате в зависимост от промените. Напълно възможно е сутринта температурата да е отрицателна, следобед да достигне 10 градуса, а вечерта отново да настане смразяващ студ. За всички тези условия ви трябва различен набор от дрехи. Шал в чантата винаги е полезен при неочаквано застудяване.

И ако все пак не успеете да се разминете с вирусите и разболяването, не отлагайте твърде дълго посещението при лекар. Ако имате здравна застраховка, то може да бъде организирано максимално удобно за вас, така че да не чакате с часове и да не рискувате да се разболеете повече. Научете повече за здравната застраховка тук.

Вашият коментар

Интервюта в медии

Error type: "Forbidden". Error message: "Access Not Configured. YouTube Data API has not been used in project 247105191375 before or it is disabled. Enable it by visiting https://console.developers.google.com/apis/api/youtube.googleapis.com/overview?project=247105191375 then retry. If you enabled this API recently, wait a few minutes for the action to propagate to our systems and retry." Domain: "usageLimits". Reason: "accessNotConfigured".

Did you added your own Google API key? Look at the help.

Check in YouTube if the id PL7D64053F99FB705D belongs to a playlist. Check the FAQ of the plugin or send error messages to support.

Адрес

бул. Драган Цанков №36
СТЦ Интерпред, София 1057
Телефон: 9717777
Факс: 9711000
Website: дзо.com

Важна информация

Лични данни
Бисквитки
Този сайт е собственост на Инстрейд Застрахователен Брокер ЕООД , лиценз №35, регистриран под номер 288 от Комисият за Финансов Надзор. Регистрация от Комисията за защита на личните данни номер 24604.