Доброволно Здравно Осигуряване

Христо Цветанов: Земеделското застраховане у нас не е ефективно – Agro BG

Застраховки за селскостопанската продукция съществуват, но от Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) от край време алармираме доста сериозно, че начинът, по който се прави земеделско застраховане, не е ефективен. Това каза пред Агенция „Фокус” Христо Цветанов, председател на УС на Асоциацията на земеделските производители в България.

Голяма част от земеделските производители не правят застраховки, защото не вярват на застрахователите. Според фермерите – начинът за плащане на застраховките е неадекватен, посочи Цветанов. Той заяви, че често пъти вижданията на земеделците и на експертите, които правят оценките за щетите, се разминават. Проблемът е, че оценителите на загубените продукции са служители на застрахователните агенции и като такива те не могат да бъдат обективни в оценяването си.

„Градушките и дъждовете са голям стрес за растението, освен това, че го унищожават. Стресът рефлектира пряко върху добива и цялото му фитосанитарно състояние. Проблемът е много сериозен, особено за зеленчуците, които са на полето. При тях прекаленото овлажняване на почвата действа негативно върху развитието им”, каза Цветанов.

Производството на плодове и зеленчуци набира скорост и ако държавата реши някои административни проблеми, като по-голяма финансово подпомагане, секторът ще бъде възроден.


застраховане – Google News

Вашият коментар

Интервюта

Error type: "Forbidden". Error message: "Requests from referer https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&channelId=&maxResults=8&order=date&type=video&key=AIzaSyBIKYnRmN1axcg4Wb-K5rPAVdEaxGxl4Tk are blocked." Domain: "global". Reason: "forbidden".

Did you added your own Google API key? Look at the help.

Check in YouTube if the id instrade belongs to a username. Check the FAQ of the plugin or send error messages to support.

Адрес

бул. Драган Цанков №36
СТЦ Интерпред, София 1057
Телефон: 9717777
Факс: 9711000
Website: дзо.com

Важна информация

Лични данни
Бисквитки
Информация по чл.325 от КЗ
Този сайт е собственост на Инстрейд Застрахователен Брокер ЕООД , лиценз №35, регистриран под номер 288 от Комисият за Финансов Надзор. Регистрация от Комисията за защита на личните данни номер 24604.