Доброволно Здравно Осигуряване

Университет – дете на бизнеса и западните стандарти в образованието – TeenProblem.net

Висшето училище по застраховане и финанси, няма аналог в страната си. Вицепрезидентът на университета, госпожа Детелина Смилкова, споделя специално за teenproblem.net.

Госпожо Смилкова, все по-трудно става да избереш училище за детето си. Изисква проучване, следене на рейтинги. Как да бъдем сигурни, че няма просто да изхвърлим парите си на вятъра?

– Това е едно не лесно решение действително. За мен най-важният критерий е реализацията. Аз съм човек, който идва от бизнеса. Там, ако стоката, в която си заключил капитал залежи-фалираш. Затова основна цел на Висшето училище по застраховане и финанси е да създава модерно тренирани умове, които да могат да вземат самостоятелни решения, да умеят да приоритизират, да умеят да ръководят, да развият всички необходими умения, с които да могат да прилагат и управляват получените знания. Бизнесът никога няма да инвестира в нещо, в което не вижда своята полза. Нашите студенти задължително още във втори курс започват стажове в различни компании. Така опознават фирмената култура, изискванията на корпоративния свят. В трети и четвърти курс, гост-лекторите ни са само шефове на банки и други финансови институции. Така бизнесът директно си избира своите хора.

Още малко…

Студент в България или в чужбина – защо аз избрах България?

Как успявате да поддържате темпото на иновации внедрени във ВУЗФ?

– За да може една образователна институция да предлага образование, което да бъде актуално за пазара на труда, който в последствие ще търси да наеме тези студенти е, необходимо отблизо да се следи какво се случва по света: изисквания, тенденции, изследвания. Университетът е мястото, което често определя как ще се развие животът на децата ни и е много важно от него те да излязат със знания и умения, които ще ги направят конкурентоспособни.

Как се създава такава образователна програма?

– Ние имаме изключителни партньори, с които постоянно обменяме информация, идеи от които се учим. Освен бизнеса и държавните институции, с които работим за реализацията и обучението на студентите, имаме партньорски програми, по които работим директно с едни от най-силните компании на пазара. Имаме съвместни програми с The University of Sheffield- университет номер едно в Англия за 2011г. Работим по чужди стандарти, ползваме всичко най-добро, което можем да вземем от Американския и Английски модел, без да питаме колко струва. Най-важно за нас е да дадем достъп на нашите студенти до него.

В България или в чужбина е по-практично да се учи?

– И двете имат своите плюсове. Децата, които са следвали навън обаче, често като се завърнат тук имат проблеми с адаптацията в корпоративния свят тук. Техните връстници, останали в България, са учили и работили, създали контакти на този пазар и за един работодател е много по-полезен ход да наеме такъв специалист. В момента тенденцията е да се учи в България. Над 90% от чуждестранните компании вече са се установили тук и те искат да оптимизират своите разходи като създават мениджърските си екипи от местни хора.


застраховане – Google News

Вашият коментар

Интервюта

Error type: "Forbidden". Error message: "Requests from referer https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&channelId=&maxResults=8&order=date&type=video&key=AIzaSyBIKYnRmN1axcg4Wb-K5rPAVdEaxGxl4Tk are blocked." Domain: "global". Reason: "forbidden".

Did you added your own Google API key? Look at the help.

Check in YouTube if the id instrade belongs to a username. Check the FAQ of the plugin or send error messages to support.

Адрес

бул. Драган Цанков №36
СТЦ Интерпред, София 1057
Телефон: 9717777
Факс: 9711000
Website: дзо.com

Важна информация

Лични данни
Бисквитки
Информация по чл.325 от КЗ
Този сайт е собственост на Инстрейд Застрахователен Брокер ЕООД , лиценз №35, регистриран под номер 288 от Комисият за Финансов Надзор. Регистрация от Комисията за защита на личните данни номер 24604.