Доброволно Здравно Осигуряване

При забрана на разсроченото плащане обхватът на „Гражданска … – Econ.bg

Цената на автомобилната застраховка „Гражданска отговорност“ е ниска, ако не вземаме предвид покупателната способност на населението и се абстрахираме от икономическото състояние на страната. Ако обаче се съобразим с тези фактори, цената е що-годе прилична. Всички знаем обаче, че тя плавно се покачва. Това обяви в интервю за застрахователния сайт Insmarket.bg Орлин Пенев, председател на Управителния съвет на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи (НББАЗ).

По дистутирания напоследък въпрос за еднократното или разсроченото плащане на застраховката, Пенев предупреди, че ако се забрани разсроченото плащане, обхватът по застраховката може и да падне. В момента той е около 85-86%, при изискване от минимум 90 на сто. Пенев каза, че в страни като Германия обхватът е 99% и застрахователите са притеснени от това, че 1% от автомобилите нямат застраховка.

Като основен проблем пред българския застрахователен пазар Пенев посочи факта, че моторното застраховане държи 73% от бизнеса. Опасност за пазара би създало и драстичното намаляване цената на застраховката. „Аз мисля обаче, че изискванията за поддържане на адекватни резерви спират такива желания“, посочи още Пенев.

Цялото интервю с Орлин Пенев може да бъде прочетено ТУК.


застраховане – Google News

Вашият коментар

Интервюта

Error type: "Forbidden". Error message: "Requests from referer are blocked." Domain: "global". Reason: "forbidden".

Did you added your own Google API key? Look at the help.

Check in YouTube if the id instrade belongs to a username. Check the FAQ of the plugin or send error messages to support.

Адрес

бул. Драган Цанков №36
СТЦ Интерпред, София 1057
Телефон: 9717777
Факс: 9711000
Website: дзо.com

Важна информация

Лични данни
Бисквитки
Информация по чл.325 от КЗ
Този сайт е собственост на Инстрейд Застрахователен Брокер ЕООД , лиценз №35, регистриран под номер 288 от Комисият за Финансов Надзор. Регистрация от Комисията за защита на личните данни номер 24604.