Доброволно Здравно Осигуряване

Онкогинеколози с приз ”Златни ръце” на Бабинден – Днес Dir.bg

На днешния Бабинден онкогинеколозите доц. Божидар Славчев, началник на Първа гинекологична клиника на „Майчин дом“, и доц. Никола Василев, началник на Клиниката по обща и онкологична гинекология, бяха отличени с приза „Златни ръце“ на тържество в болницата, съобщи БТА.

На церемонията беше отличена със същия приз и акушерката Нора Цанкова, в чиито ръце са се родили близо 9000 бебета. Тя има 37-годишен стаж в родилна зала.

Лекарите, акушерките и гостите на тържеството бяха поздравени от министъра на здравеопазването Десислава Атанасова.

„Би могло да има форма на признателност за труда на лекари и акушерки, на доказани професионалисти да им се заплаща допълнително за труда, ако бъдат избрани, но съм категорично против пациентите да бъдат принуждавани да избират екип или ако не си избере, да не им се окаже помощ“, заяви Атанасова, цитирана от „Фокус“. Тя призна, че въпросът с „избор на екип” в болниците е бил сред приоритетните й задачи, която обаче е останала за тази година. Заедно с лекарския съюз и пациентските организации търсим най-оптималния вариант, заяви министърът.

Според Атанасова доброволното застраховане би могло да се намеси и тази част от финансирането в здравеопазването да се поеме от доброволните застрахователни дружества. „Трябва да съсредоточим всички усилия към това – да дадем избор на жените, които очакват да родят, да мога да си изберат лекаря, лекуващия екип, акушерката и условията, при които да го направят, но това да не е задължително. Надявам се да успеем тази година”, каза министърът.

По-късно Десислава Атанасова откри реновираната централна реанимация и оперативен блок в лечебното заведение.

Извършените строително-ремонтните дейности и частично оборудване в едно от най-важните звена на болницата, са на стойност 1 031 652 лева, от които 684 559 са средства на Министерството на здравеопазването, а останалите 347 093 са от приходи на болницата.
През последната година в болницата са извършени 6428 операции, като ендоскопските (безкръвни) надхвърлят 1000.

По проект „Енергийна ефективност” изразходваните средства са в размер на 593 455 лв. Финансирането му бе осъществено с кредит. Изцяло е подменена дограмата на 15-етажната сграда на лечебното заведение. Монтирана е алуминиева и PVC дограма, а покривът на поликлиничната част на болницата са топло-и хидроизолирани, уточняват от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.


застраховане – Google News

Вашият коментар

Адрес

бул. Драган Цанков №36
СТЦ Интерпред, София 1057
Телефон: 9717777
Факс: 9711000
Website: дзо.com

Важна информация

Лични данни
Бисквитки
Информация по чл.325 от КЗ
Този сайт е собственост на Инстрейд Застрахователен Брокер ЕООД , лиценз №35, регистриран под номер 288 от Комисият за Финансов Надзор. Регистрация от Комисията за защита на личните данни номер 24604.