Доброволно Здравно Осигуряване

Лидерите на БРИКС се споразумяха за създаването на банка за развитие – China Radio International

Лидерите на БРИКС се споразумяха за създаването на банка за развитие

На срещата на върха на БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка) в Южна Африка бе постигнато споразумение за създаването на банка за развитие, без да бъдат обявени подробности. Но лидерите, които присъстваха на срещата са уверени, че в крайна сметка тази идея ще бъде реализирана.

Президентът на Южна Африка Жакоб Зума заяви, че създаването на банката е „постижимо и приложимо”:

„В нашите по-ранни обсъждания ние решихме да започнем официални преговори за създаването на нова банка за развитие, ръководена от БРИКС, на базата на нашите собствени значителни инфраструктурни нужди, чиято стойност е около 4.5 трилиона щатски долара за следващите пет години, но в същото време да си сътрудничим и с другите нововъзникващи пазари и развиващи се страни.”

Банката ще бъде създадена, за да финансира инфраструктурното развитие в пет от нововъзникващите икономики – Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка. Лидерите на БРИКС се споразумяха да създадат резервен фонд с първоначална стойност от 100 млрд. щатски долара, който да бъде използван в извънредни ситуации. Негова цел е да помогне на държавите да предотвратят недостига на краткосрочна ликвидност, което е възможно да предизвика сътресение на световните финансови пазари.

Бизнес съветът на БРИКС бе създаден и за да управлява партньорствата в частния сектор между страните-членки.

Друга инициатива, която бе обсъдена, е формирането на Фонд за търговия и развитие на БРИКС, който ще предостави система за застраховане и презастраховане. Лидерите на страните от БРИКС казаха, че развиващите се страни трябва да получат право сами да определят своя растеж и да играят по-голяма роля в световната политика и управление на финансите.

„За да се преодолеят негативните тенденции на световния пазар, страните от БРИКС трябва максимално да използват собствените си ресурси и потенциал. И моите колеги, по-специално президентът на Бразилия, споменаха, че за да се засили и разшири икономическото сътрудничество трябват взаимни инвестиции и старирането на големи многостранни бизнес проекти.”, заяви руският президент Владимир Путин.

От своя страна китайският председател Си Дзинпин каза, че сътрудничеството ще е от полза не само за петте страни от БРИКС, но и за целия свят: „В преследването на собствени интереси, ние трябва да ги съгласуваме с интересите и на другите страни. Независимо как ще се променят международните структури, ние трябва да следваме принципите за равенство, демокрация и приобщаване и да уважаваме правото на всички страни за самостоятелен избор на социалните им системи.”

Следващата среща на върха на БРИКС ще се проведе идната година в Бразилия.


застраховане – Google News

Вашият коментар

Интервюта

Error type: "Forbidden". Error message: "Requests from referer https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&channelId=&maxResults=8&order=date&type=video&key=AIzaSyBIKYnRmN1axcg4Wb-K5rPAVdEaxGxl4Tk are blocked." Domain: "global". Reason: "forbidden".

Did you added your own Google API key? Look at the help.

Check in YouTube if the id instrade belongs to a username. Check the FAQ of the plugin or send error messages to support.

Адрес

бул. Драган Цанков №36
СТЦ Интерпред, София 1057
Телефон: 9717777
Факс: 9711000
Website: дзо.com

Важна информация

Лични данни
Бисквитки
Информация по чл.325 от КЗ
Този сайт е собственост на Инстрейд Застрахователен Брокер ЕООД , лиценз №35, регистриран под номер 288 от Комисият за Финансов Надзор. Регистрация от Комисията за защита на личните данни номер 24604.