Доброволно Здравно Осигуряване

Извадиха сребърно съкровище за 35 млн. долара – Новинар

Последната партида сребърни слитъци на стойност 26 милиона долара беше извадена на повърхността от водолазите на компанията „Одисей марин“ от кораб, който е бил потопен от нацистите по време на Втората световна война /1939-1945/.

Общата стойност на откритото съкровище се оценява от специалистите на 35 милиона долара.

Корабът от британския търговски флот Gairsoppa е потопен край ирландските брегове през 1941 от торпедо, изстреляно от германска подводница. Издирването му е започнало през 2010 от американската компания „Одисей марин“, специализирана в търсенето на морски съкровища. То се увенчава с успех на следващата 2011, съобщава БГНЕС.

Изпълнителният директор на компанията Грег Стем разкри, че процесът на изваждането на ценния товар е бил изключително труден. „Част от среброто се съхраняваше в малко отделение, достъпът до което беше много сложен“, уточни той.

В момента среброто пътува за Великобритания, където ще бъде анализирано допълнително. Експертите не изключват, че част от товара не е бил застрахован по британската програма за застраховане на военните рискове.

images?q=tbn:ANd9GcSwJD5PIZKKACN_viS-gx866D3NZNZxwDumFh10YMex22s_QD1i

Компанията „Одисей марин“ ще получи 80% от цената на съкровището, останалото ще отиде в британската хазна.


застраховане – Google News

Вашият коментар

Интервюта

Error type: "Forbidden". Error message: "Requests from referer are blocked." Domain: "global". Reason: "forbidden".

Did you added your own Google API key? Look at the help.

Check in YouTube if the id instrade belongs to a username. Check the FAQ of the plugin or send error messages to support.

Адрес

бул. Драган Цанков №36
СТЦ Интерпред, София 1057
Телефон: 9717777
Факс: 9711000
Website: дзо.com

Важна информация

Лични данни
Бисквитки
Информация по чл.325 от КЗ
Този сайт е собственост на Инстрейд Застрахователен Брокер ЕООД , лиценз №35, регистриран под номер 288 от Комисият за Финансов Надзор. Регистрация от Комисията за защита на личните данни номер 24604.