Доброволно Здравно Осигуряване

Извадиха сребро за 26 млн. долара от кораб, потопен през Втората … – Novinite.BG

Размер на шрифта:   

Последната партида сребърни слитъци на стойност 26 млн. долара беше извадена на повърхността от водолазите на компанията „Одисей марин“ от кораб, потопен от нацистите по време на Втората световна война. Общата стойност на откритото „съкровище“ се оценява от специалистите на 35 милиона долара.

Потопеният кораб Gairsoppa е от британския търговски флот и се намира край ирландските брегове. Той е бил поразен с торпедо, изстреляно от германска подводница. Издирването му е започнало през 2010 г. от американската компания „Одисей марин“, специализирана в търсенето на морски съкровища. Изпълнителният директор на компанията Грег Стем обяви, че процесът на изваждането на товара е бил изключително труден.

Част от среброто се съхранявало в малко отделение, достъпът до което е бил много сложен. Среброто ще бъде отнесено във Великобритания, където ще бъде анализирано допълнително. Експертите не изключват, че част от товара не е бил застрахован по британската програма за застраховане на военните рискове.

Компанията „Одисей марин“ ще получи 80% от цената на ценния товар, а останалото ще отиде в британската хазна.


застраховане – Google News

Вашият коментар

Интервюта

Error type: "Forbidden". Error message: "Requests from referer are blocked." Domain: "global". Reason: "forbidden".

Did you added your own Google API key? Look at the help.

Check in YouTube if the id instrade belongs to a username. Check the FAQ of the plugin or send error messages to support.

Адрес

бул. Драган Цанков №36
СТЦ Интерпред, София 1057
Телефон: 9717777
Факс: 9711000
Website: дзо.com

Важна информация

Лични данни
Бисквитки
Информация по чл.325 от КЗ
Този сайт е собственост на Инстрейд Застрахователен Брокер ЕООД , лиценз №35, регистриран под номер 288 от Комисият за Финансов Надзор. Регистрация от Комисията за защита на личните данни номер 24604.