Доброволно Здравно Осигуряване

Застраховка при раждане да покрива избора на екип – Новинар

Доброволното застраховане може да покрива избора на медицински екип при раждане. Това предложи здравният министър Десислава Атанасова при откриването на реновираните централна реанимация и Оперативен блок I в „Майчин дом“.

Според нея нито една родилка не трябва да бъде принуждавана да избира екип и да й бъде отказвана медицинска помощ, ако не го направи.

„Би могло да се намери форма да се заплаща допълнително на професионално доказали се лекари и акушери, ако бъдат избрани“, заяви здравният министър. Атанасова допълни, че през изтеклата година са получени 20 000 сигнала, при които се съобщава за принудителен избор на екип или насилствено направени дарения.

Междувременно стана ясно, че болницата „Майчин дом“ е реновирана с 1 031 652 лв. Една част от парите са отпуснати от здравното ведомство, а останалите са от приходи на здравното заведение, като съотношението е съответно 684 559 лв. и 347 093 лв.

Освен това дограмата на 15-етажната сграда на болницата е изцяло подменена. С реализацията на този проект за енергийна ефективност болницата ще намали с 27,3% разходите си за отопление, което в екологично отношение намалява емисиите на въглероден диоксид с 522 тона, заяви шефът на здравното заведение проф. Виктор Златков.


застраховане – Google News

Вашият коментар

Адрес

бул. Драган Цанков №36
СТЦ Интерпред, София 1057
Телефон: 9717777
Факс: 9711000
Website: дзо.com

Важна информация

Лични данни
Бисквитки
Информация по чл.325 от КЗ
Този сайт е собственост на Инстрейд Застрахователен Брокер ЕООД , лиценз №35, регистриран под номер 288 от Комисият за Финансов Надзор. Регистрация от Комисията за защита на личните данни номер 24604.