Доброволно Здравно Осигуряване

Застраховка и бременност – какво трябва да знаем?

Бременните жени се ползват с някои привилегии по време на този специален период от живота си, но в същото време да изправени и пред редица особености и ограничения. И въпреки че бременността не е болест, може да се окаже, че не искат да ви качат на някой самолет или пък застраховката ви за пътуване не важи изцяло. Бременност и застраховка са две теми със специално отношение помежду си, затова днес ще разясним особеностите на застраховките по време на бременност.

Здравна застраховка и бременност

Вероятно сте чували от приятелки и познати как здравната застраховка им е свършила страхотна работа по време на бременността и раждането, като са били покрити всички основни и допълнителни изследвания, процедури, включително ползване на ВИП стая и избор на екип. Тези истории съвсем не са преувеличени – повечето здравни застраховки наистина покриват всичко това, стига да са спазени и техните специални условия. А по отношение на бременните, всички застрахователи своевременно се „застраховат“ от злоупотреби с ред клаузи и правила.

На първо място, трябва да знаете, че не можете да сключите застраховка, покриваща гореизброените неща, след като вече сте бременна. Дори при сключването на договора да не ви личи, застрахователите имат механизми, чрез които да се предпазят от подобни злоупотреби. Обикновено полиците имат отлагателен период от 6, 9 месеца или дори година, преди да влезе в сила покритието за разходи при бременност и раждане. Така че, ако искате да имате адекватна застраховка, се погрижете за нея още преди да планирате бременността. При някои от големите групови полици отлагателният период може да е по-малък или да липсва изобщо, но проверете добре, за да не се окаже, че застраховката ви за бременност ще започне да важи, след като родите.

Застраховка при пътуване и бременност

Традиционните застраховки Травълър покриват медицински разноски по време на пътуване в чужбина и по принцип са валидни и за бременни жени. Но имайте предвид, че покритието им обикновено не се променя, ако застрахованият е бременна жена. Тоест, застраховката продължава да покрива рисковете злополука, акутно заболяване и останалите включени в полицата, но е много вероятно да не покрива усложнения, свързани с бременността, както и преждевременно или планирано раждане. Имайте го предвид, ако сте в рискова бременност или пък пътувате в последните месеци на бременността.

Ако планирате пътуване през бременността, най-добре се консултирайте със застрахователен брокер и попитайте за застраховка, която би покрила всички възможни усложнения.

Какво още трябва да знаем?

Гореизброените особености са обичайни, но не и общовалидни за всички застрахователни компании. Ако сте бременна и търсите подходяща застраховка, свържете се с нас, за да ви консултираме за актуалните възможности. Застрахователните продукти често се променят и адаптират към пазара, така че подходящата за Вас застраховка е някъде сред тях.

Вашият коментар

Интервюта

Error type: "Forbidden". Error message: "Requests from referer are blocked." Domain: "global". Reason: "forbidden".

Did you added your own Google API key? Look at the help.

Check in YouTube if the id instrade belongs to a username. Check the FAQ of the plugin or send error messages to support.

Адрес

бул. Драган Цанков №36
СТЦ Интерпред, София 1057
Телефон: 9717777
Факс: 9711000
Website: дзо.com

Важна информация

Лични данни
Бисквитки
Информация по чл.325 от КЗ
Този сайт е собственост на Инстрейд Застрахователен Брокер ЕООД , лиценз №35, регистриран под номер 288 от Комисият за Финансов Надзор. Регистрация от Комисията за защита на личните данни номер 24604.