Доброволно Здравно Осигуряване

Вторият здравен фонд на „Доверие“ стана застраховател – Econ.bg

И вторият здравен фонд на холдинг „Доверие“ взе лиценз за застраховател.  Комисията за финансов надзор (КФН) издаде лиценз на „Обединен здравноосигурителен фонд Доверие” АД за извършване на застраховане по две застраховки.

Едната застраховка е за „Злополука (включително производствени злополуки и професионални заболявания)” за рисковете фиксирани парични суми; обезщетения и комбинация от горните две.

Втората застраховка, която новият застраховател има право да сключва, е „Заболяване” за рисковете фиксирани парични суми; обезщетения и комбинация от горните две.

В края на миналата седмица своя застрахователен лиценз получи и другата компания от холдинга – „Медико-21“. Застрахователната компания е лицензирана за същите застраховки, както и „ОЗОФ Доверие“.

Миналата седмица също така излезе информацията, че United Capital PLC е новият мажоритарен собственик на пенсионно осигурителната компания в България -„Доверие“. Австрийската финансова група Vienna Insurance Group AG е продала 92% от дела си в дружеството. Председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев заяви по-късно, че в Комисията не са постъпвали документи за промени в собствеността на пенсионната компания „Доверие“.

Insmarket.bg припомня, че до август бъдещето на всички 19 здравни компании ще трябва дабъде посочено. Част от компаниите вече се вляха в здравни дружества, други – в застрахователи. Някои получиха застрахователен лиценз. Има  и такива, които прекратиха дейност. На финалната права ще стане ясно колко играчи остават на този пазар. Междувременно, и застрахователните дружества се активираха в сегмента на здравните застраховки. „Булстрад Живот ВИГ“ и „Виктория“ вече дадоха заявки за нови продукти.


застраховане – Google News

Вашият коментар

Интервюта

Error type: "Forbidden". Error message: "Requests from referer are blocked." Domain: "global". Reason: "forbidden".

Did you added your own Google API key? Look at the help.

Check in YouTube if the id instrade belongs to a username. Check the FAQ of the plugin or send error messages to support.

Адрес

бул. Драган Цанков №36
СТЦ Интерпред, София 1057
Телефон: 9717777
Факс: 9711000
Website: дзо.com

Важна информация

Лични данни
Бисквитки
Информация по чл.325 от КЗ
Този сайт е собственост на Инстрейд Застрахователен Брокер ЕООД , лиценз №35, регистриран под номер 288 от Комисият за Финансов Надзор. Регистрация от Комисията за защита на личните данни номер 24604.