Доброволно Здравно Осигуряване

Богомил Бонев бил отстранен заради отказ за лиценз на групировка на … – bTV

Бившият вътрешен министър Богомил Бонев е бил отстранен от поста си защото е отказал лиценз на силова групировка на Алексей Петров. Тезата си Бонев разказа днес в съда, докато даваше показания при закрити врата по делото „Октопод”.

По думите му на Бонев той е отказал 2 пъти лиценз на групировка на Алексей Петров заради липса на доказателства за произхода на парите. Бившият МВР шеф допусна, че точно заради това се е разделил с поста си, а дни по – късно наследникът му Емануил Йорданов е дал исканият лиценз.

Обвинението обясни, че работата по разработките на МВР за силовото застраховане е спряла през 2008 г. година, когато Алексей Петров става експерт в ДАНС.

„Броени дни след това е внесено едно предложение и две от тези дела на НСБОП се прекратяват и забележете мотива – че явлението силово застраховане е отживяло вече времето си”, обясни прокурор Светлозар Костов.

„Това, което чухме от Богомил Бонев днес, напълно съвпада с обвинителната теза. Имало е някаква форма на лобиране, не бих я нарекъл натиск, от страна на Държавата Израел. Г-н Бонев цитира срещи, писма, разговори”, добави Костов.

„Има лица, които тогава са били в изпълнителната власт и в правосъдната система, които са били ангажирани да помагат на свързани с Алексей Петров търговски дружества и бизнеси – да помагат за предоставяне на всички най-добри условия за развитие на този бизнес, понякога и на ръба на закона, дори с прекрачване на закона, понякога – с нетърсене, невиждане, съзнателно подминаване на факти, които са закононарушения”, каза обвинителят във връзка с дадения лиценз на застрахователното дружество „Левски Спартак” след отстраняването на Богомил Бонев от поста му.

По думите а Костов в отделни случаи за прехвърлянето на акции на „Левски Спартак” е имало принуда, заплахи, побой. Определено е имало поне няколко случая, в които длъжниците са стояли в офисите на „Спартак”, без това да е по тяхно желание.

Днес името на Алексей Петров не фигурира в нито една компания, свързана със силово застраховане.
 


застраховане – Google News

Вашият коментар

Интервюта

Error type: "Forbidden". Error message: "The request cannot be completed because you have exceeded your quota." Domain: "youtube.quota". Reason: "quotaExceeded".

Did you added your own Google API key? Look at the help.

Check in YouTube if the id instrade belongs to a username. Check the FAQ of the plugin or send error messages to support.

Адрес

бул. Драган Цанков №36
СТЦ Интерпред, София 1057
Телефон: 9717777
Факс: 9711000
Website: дзо.com

Важна информация

Лични данни
Бисквитки
Информация по чл.325 от КЗ
Този сайт е собственост на Инстрейд Застрахователен Брокер ЕООД , лиценз №35, регистриран под номер 288 от Комисият за Финансов Надзор. Регистрация от Комисията за защита на личните данни номер 24604.